Ugrás a tartalomra

Gulyás Gergely: a következő költségvetés is a rezsivédelem költségvetése

2023.01.12
12:14
2023.01.12
12:23
Forrás
MTI
Februárban kezdődhet meg a magyar Országgyűlésben a 2023-ra vonatkozó költségvetési módosítások tárgyalása és remélhetőleg márciusban el is fogadják azt - erről számolt be Gulyás Gergely az idei első kormányinfón.

A magyar miniszterelnökséget vezető miniszter arról is beszélt, hogy az előzetes felmérések szerint Magyarország gazdasága 2022-ben 4,5 százalék körüli növekedést ért el, ami Európában az egyik legmagasabb. A költségvetési hiányt jelentős mértékben csökkentették tavaly annak ellenére, hogy választási év volt, továbbá az államadósság is csökkent. A miniszter hozzátette, a 2023-as célok között szerepel egyebek között, hogy a meglévők mellett tovább bővítsék a családtámogatásokat, és elkerüljék a gazdasági visszaesést.

Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter, Magyarország: „A jövő évre benyújtott költségvetés módosításával azt mondhatjuk, hogy a fókusz következő évben is a rezsivédelmen van, a következő költségvetés is a rezsivédelem költségvetése. 2023-ban egy rendkívül sok gazdasági veszéllyel szembesülő helyzetben vagyunk kénytelenek fenntartani a rezsicsökkentést, fenntartani a foglalkoztatottságot, és az a célunk, hogy a nyugdíjak és a reálbérek is növekedjenek. Ezért ennek érdekében mindent megtettünk. Ami legfontosabb, hogy el tudjuk kerülni a recessziót, a magyar gazdaság növekedése a következő évben is folytatódjon.”

Gulyás Gergely
költségvetés

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.
15:24, Frissítve: 17:44

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.