Ugrás a tartalomra

Újabb nehéz szakaszon vannak túl a Dakar-rali versenyzői

2023.01.12
14:29
2023.01.12
15:55
Forrás
Pannon RTV
A motorosok mezőnyében Saghmeister Gábor és Gyenes Emánuel is sikeresen teljesítette a távot. A kamionosoknál pedig Kovács Miklósék alkottak nagyot, akik a 15. helyen hozták be a Scaniát.

Hatalmas dűnékkel kellett megküzdeniük a versenyzőknek a Dakar legutóbbi szakaszán. A szabadkai Saghmeister Gábor rutinosan teljesítette a távot.

„Katasztrófa, ez egy nagyon nehéz nap volt. Az idei Dakaron a legnehezebb nap volt, habár csak 113 kilométer volt a gyorsasági szakasz. Kizárólag 2-es és 3-as dűnékkel, ami azt jelenti, hogy a legmagasabb dűnékkel és a legpuhább fehér dűnékkel. Itt vagyunk közel az Arab Emírségekhez. Nagyon ismerős a pálya, mert hét évig itt motoroztam az Arab Emírségekben. Nagyon jól tudtam, hogy mi vár rám.”

A szatmárnémeti Gyenes Emánuel ismét jól teljesített, így összetettben a 30. helyen áll a motorosok mezőnyében.

„Elég vagány pálya volt ma, végig homok. Kétszer is letettem a motort oldalra, mert az eleje befúródott a homokba. Ott veszítettem egy kis időt, de minden rendben volt és tetszett a mai nap.”

A kamionosok mezőnyében Kovács Miklósék is jól szerepelnek, összetettben a 15. helyen áll a magyar csapat.

Dakar-rali
Saghmeister Gábor
Gyenes Emánuel

Most

19:32, Frissítve: 20:08

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.
16:14, Frissítve: 18:59

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1479 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.