Ugrás a tartalomra

Ma van az ortodox újév “szilvesztere”

2023.01.13
11:18
Forrás
Pannon RTV
Az ortodox újévre is gazdag és sokszínű programmal készül Újvidék.

Számos fellépő közül válogathat ma a közönség több mint 10 helyszínen. A kicsikről sem feledkeztek meg a szervezők, a Bukovac kultúrállomáson gyerekoperát adnak elő. Ezután a fellépések 19 órától kezdődnek, többek között Danica Crnogorčević lép fel a Szerb Nemzeti Színház nagyszínpadán. 20 órai kezdettel a Shihan Vang és Ke Ma hegedűművész duót hallhatjuk az Újvidéki Színházban. De emellett a zsinagógában, az Egység kultúrállomáson és még számos más helyen is koncertet adnak 21 és 22 órás kezdéssel. 23 órakor a Szerb Nemzeti Színház nagyszínpadán Konstrakta zenél, aki tavaly a Eurovízión képviselte Szerbiát. Pontban éjfélkor pedig a református templomban Lajkó Félix, Liszt Ferenc díjas hegedűművész lép fel. Sok szórakozóhely és pub is szervezz szilveszteri bulit, ahol tamburazenekarok, lemezlovasok és énekesek szórakoztatják a vendégeket.

ortodox újév
Újvidék
újévvárás

Most

13:17

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.
10:37

24 órán keresztül mérik a sebességet

Fokozott sebesség-ellenőrzés van érvényben a szerbiai utakon a május elsejei és a pravoszláv húsvéti ünnepek miatt. Az eddigi statisztikai adatok szerint ugyanis a május elsejei ünnepek ideje alatt megnő a balesetben elhunytak száma.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.