Ugrás a tartalomra

Othello Szabadkán

2023.01.14
12:21
2023.01.14
15:58
Forrás
Pannon RTV
A Jadran színpadán idén először az Othello Shakespeare egyik klasszikusát mutatta be a Szabadkai Népszíház Magyar Társulata, Puskás Zoltán rendezésében.

Az eredeti szöveg egy új formáját mutatják be a színészek a darabban, amely annak ellenére, hogy a mai beszédnyelvhez igazodott, őrzi a tragédia eredetiségét.

A Jadran színpadán idén először Shakespeare egyik örök klasszikusát, az Othellót mutatta be a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata. A darabot próbálták kissé modernizálni, ami a nyelvezetet illeti, de még is hűek maradni az eredeti szöveghez.

Kovács Nemes Andor, színész: "Szeretünk Puskás Zoltánnal dolgozni, mert ő is színészből avanzsált rendező, és nagyon jól tud a színészek nyelvén beszélni, úgyhogy fél szavakból is meg lehet érteni egymást vele. Szépen tudta vezetni a próbafolyamatot."

Othello tragédiája, a velencei mórra összpontosít, egy ember bosszújára, hogy elpusztítson egy másikat. A dráma egy kissé nehéz darab, de rengeteg olyan üzenettel bír, amely hatással lehet a nézőre.

Budinčević Krisztián, Othello főszerepében: "Szerintem az üzenete az, hogy figyeljünk oda egymásra, magunkra, kik vesznek bennünket körül, kikre hallgatunk és miért hallgatunk rájuk. Illetve az, hogy a kommunikáció hiánya arra nagyon felhívja a figyelmet, hogy beszéljünk a problémáinkról a gondjainkról."

Az előadást péntek 13. mutatták be a nagyközönség előtt. A színészek hozzátették, ez a balszerencsésnek mondható nap semmilyen nyomást nem tett rájuk.

Othello
Szabadka
színház
bemutató

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.