Ugrás a tartalomra

Áradnak a folyók Dél-Szerbiában - már több mint 80 embert evakuáltak

2023.01.19
18:55
Forrás
Pannon RTV
A belügyminisztérium közlése szerint 84 embert evakuáltak. Két vízbe esett személyt pedig keresnek a hatóság emberei. Több helyen is rendkívüli helyzetet hirdettek az illetékesek. Az elkövetkező napokban is marad a csapadékos időjárás.

Sjenica és Raška községben is emelkedik a folyók vízszintje.Komoly árhullám vonul le a Lim folyón. Jelenleg Brodarevóban a legsúlyosabb a helyzet. A mentőegységek, a tűzoltók és az önkéntesek folyamatosan dolgoznak a terepen. Munka pedig bőven akad - mondta agy egyik helyszínen szolgálatot teljesítő tűzoltó.

Milorad Spasojević, tűzoltó: „A víz még nem hatolt be a házba, de mi megelőző intézkedésként kimentettük az ott élő édesanyát a gyermekeivel. A férfiak az épületben maradtak. Minden ilyen esetben mi automatikusan reagálunk és segítünk a polgároknak. Ebben a pillanatban ez a legfontosabb, hogy mentsük a lakosokat, az anyagi kárral majd később foglalkozunk.”

Sjenica községben is nagy gondot okoz a folyamatos esőzés. A medréből kilépő Grabovica folyó több mint 40 házat árasztott el.

Munib Mujagić, községi elnök, Sjenica: „Itt vannak a mentőegységek, a tűzoltók és a köztársasági válságstáb is a felszereléssel. Itt vagyunk mi is és az önkéntesek, a közvállalat. Minden funkcióban áll a kármentesítés érdekében, ebben a hihetetlenül nehéz helyzetben, amiben most vagyunk.”

A szakemberek szerint a megáradt folyókon az éjjeli órákban tetőzhet az áradás. Az előrejelzések szerint azonban a következő napokban is folytatódik a csapadékos időjárás. A hétvégén az eső mellett a havazás is gondot okozhat Dél-Szerbiában.

Sjenica
Raška
áradás
folyó
Ibar folyó

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.