Ugrás a tartalomra

Kiöntött az Ibar, Novi Pazarban és Sjenicában jelentősen csökkent a vízszint

2023.01.20
08:35
2023.01.20
11:28
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
Kiöntött az Ibar folyó Raška területén. A nagy mennyiségű csapadék miatt, valamint a folyók áradása miatt rendkívüli helyzetet hirdettek Prijepolje, Sjenica, Novi Pazar, Brus, Tutin, Kuršumlija és Prokuplje területén.

Az áradás miatt Raška községben bezárják az óvodákat és a középiskolákat.

Novi Pazarban egy személy élettelen testét húzták ki a folyóból. A személyazonosságának megállapítása még zajlik. A belügyminisztérium tegnap bejelentette, hogy két személyt keresnek, akiket a megáradt folyó ragadott magával.

A víz szintje délelőtt 6 méter 10 centiméter felett volt, a legnagyobb probléma, hogy elárasztotta az ipari övezetet is.

A bári vasútvonalon átmenetileg leállították a forgalmat a heves csapadék okozta földcsuszamlás miatt. Prijepoljétól csak autóbusszal tudnak továbbhaladni az utazók.

Novi Pazarban és Sjenicában egyébként jelentősen csökkent a folyók vízszintje. Havazik is a környéken.

áradás
Sjenica
Novi Pazar
Ibar
Raška

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.