Ugrás a tartalomra

Továbbra is rendkívüli állapot van érvényben több dél-szerbiai községben is az áradások miatt

2023.01.20
14:44
2023.01.21
07:49
Forrás
Pannon RTV
Az ítéletidőnek halálos áldozata is van, a Raška folyóból ugyanis egy holttestet emeltek ki. A folyók vízszintje a legtöbb helyen apad, de a csapadékos idő a következő napokban is folytatódik a térségben.

Novi Pazarnál csütörtökön két embert ragadott magával a megáradt Raška. A folyóból kiemelt holttest valószínűleg az egyik eltűnt férfié lehet. A másik személyt még keresik a speciális egységek. Jó hírnek számít viszont, hogy a térségben apadásnak indultak a folyók.

Nihat Biševac, polgármester, Novi Pazar: „Hála Istennek, a vízszint csökken. A környéket elárasztó három folyó szintje jelentősen csökkent. Sajnos volt egy szerencsétlenség is, amelyben két polgártársunk életét vesztette. Reggel egy holttestet megtaláltak. Segítségünkre érkeztek a speciális egységek, a búvárok és a csendőrség. Ők a másik személyt keresik. A hozzátartozóknak ezúton szeretném részvétemet kifejezni.”

A Koszovóban található Zubin Potok községben is óriási gondot okozott az áradás. Több család házát is elöntötte a víz.

Latinka Utvić, Zubin Potok: „Zubin Potok község a lehetőségeihez mérten megpróbál maximálisan segíteni ezeknek az embereknek. A kollégiumban szállást ajánlottunk fel nekik. Tegnap olyan hirtelen jött az áradás, hogy többen rövidnadrágban menekültek ki a gyerekeikkel a házból.”

Az elmúlt időszakban a környező országokban és Vajdaság területén is komoly mennyiségű csapadék hullott. Több folyón, a Száván, a Temesen és a Nerán is árhullám vonul le. Az illetékesek szerint a következő napok is csapadékosnak ígérkeznek, így egyes folyók vízszintje tovább emelkedhet.

áradások
Dél-Szerbia
árvíz

Most

13:46, Frissítve: 13:56

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.
12:54, Frissítve: 13:09

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral megnevezésű program során általános iskolás gyerekek vehettek részt.
12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.