Ugrás a tartalomra

Egy szerelmi történetet vitt színre a Színes Szilánkok Diákszínpad

2023.01.20
17:35
2023.01.20
20:58
Forrás
Pannon RTV
Nemes Nagy Ágnes költő és Lengyel Balázs műkritikus válást is túlélő szerelmét vitte színre az újvidéki Színes Szilánkok Diákszínpad csapata. Az előadás a Boldog szerelemben élni címet kapta.

Az előadásban a költő és a kritikus fiatal és időskori énje kerül bemutatásra. A négy szereplő Vorkapić Anja, Barna-Sára Dávid, Forró Attila és Juhász Inesz. Ők a Színes Szilánkok Diákszínpad legidősebb tagjai.

Vorkapić Anja: „Különböző gyakorlatokat végeztünk, hogy meglássuk ki fogja a párokat alkotni, ki kivel működik a legjobban, ki lesz a fiatalabb, az idősebb pár. Gyakorlatokat végeztünk, játékokat játszottunk, sokat táncoltunk. Nagyon sok adatot mi magunk gyűjtöttünk, hogy jobban megismerhessük a szerepeinket.”

Az előadás a két szerelmes, Nemes Nagy Ágnes és Lengyel Balázs levelezésén, továbbá Nemes Nagy Ágnes versein alapszik. A történet elmesélése során az idősíkok összecsúsznak, átfedik egymást.

Figura Terézia, a Színes Szilánkok Diákszínpad vezetője: „Ez egy nagyon szép szerelmi, irodalmi történet. Tehát az ő kapcsolatuk amiben a nagy szerelemből, összetartozásból egyszer csak lett egy válás, de maga a válás nem azt jelentette, hogy örök életükre utána nem voltak beszélő viszonyban. Ahogy el is hangzik az előadásban, ők lelki társak és az irodalommal kapcsolatban minden létezőt megosztottak egymással a későbbiekben is.”

Az előadás Nemes Nagy Ágnes születésének századik évfordulója alkalmából készült el a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával.

Színes Szilánkok Diákszínpad
Újvidék

Most

16:51, Frissítve: 21:15

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.