Ugrás a tartalomra

Folyamatosan csökken a folyók vízszintje Szerbiában

2023.01.22
13:34
2023.01.22
15:48
Forrás
Pannon RTV
Csökken a folyók vízszintje az áradások után, amelyet a nagy mennyiségű csapadék okozott. Leposavić, Prijepolje, Sjenica, Novi Pazar, Brus, Tutin, Kuršumlija, Prokuplje és Kraljevo területén továbbra is rendkívüli helyzet van érvényben.

Az Ibar és a Nyugati-Morava folyók már visszahúzódtak a medrükbe Kraljevónál. Az Ibar folyó vízszintje már hatvan centiméterrel csökkent, ami jó hír.

A város rendkívüli helyzetekkel megbízott válságstábjának vezetője, Radoica Kočović a szerb közmédiának nyilatkozva elmondta, az illetékesek folyamatosan dolgoznak, felmérik a károkat. Hozzátette, hogy az előrejelzések szerint a következő 24 órában nincs kilátás jelentős mennyiségű csapadékra.

„Ez lehetővé teszi számunkra, hogy további harminc centiméterrel csökkentsük az Ibar folyó vízszintjét. Remélem, hogy ezáltal lesz elegendő hely, amikor a jövő hétre bejelentett esőzések és a hóolvadás megkezdődik, hogy az adott vízmennyiséget elnyelje a folyó.”

Bár a legtöbb folyó vízszintje apadásnak indult, sajtóhírek szerint a Száva szintje emelkedik Šabacnál. Vasárnap reggel a folyó vízszintje 496 centiméternél volt, az elmúlt 24 órában 17 centimétert emelkedett. Áradástól azonban egyelőre nem kell tartani. Az árvízvédelmi intézkedések érvényben vannak, az illetékesek figyelemmel kísérik a helyzetet.

áradás

Most

17:17, Frissítve: 18:26

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.
13:46, Frissítve: 16:59

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.