Ugrás a tartalomra

Két új bíró, hatékonyabb munka

2023.01.30
13:54
2023.01.30
15:45
Forrás
Pannon RTV
Az előző évben csökkent a megoldatlan ügyek száma a zentai Alapfokú Bíróságon.

Folyamatban van a zentai Alapfokú Bíróság új épületére kiírt közbeszerzési eljárás - ismertették az illetékesek. Mindaddig, amíg ez meg nem valósul, a bíróság munkája továbbra is a valamikori Zentai Községi Bíróság épületében zajlik.

A 2022-es évben csökkent a megoldatlan ügyek száma. 2021 végén 1511 ilyen ügy volt, míg a 2022-es év végén 1016 megoldatlan ügy maradt. Az előző évekhez képest csökkent a bíróságra beáramló ügyek száma is - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Januskó Szabina, bírói szakmunkatárs, szóvivő, Alapfokú Bíróság, Zenta: „Az előző években a bíróság az előirányozottnál alacsonyabb számú bíróval dolgozott, ami miatt a tavalyi év során a bírók legfelsőbb tanácsa a lefolytatott eljárást követően 2 jelöltet javasolt a Zentai Alapfokú Bíróság bírájának. Ezt a javaslatot a Szerb Köztársaság képviselőháza elfogadta és megválasztotta Antonić Jelena és Majstorović Boško bírókat.

Zentai Alapfokú Bíróság
Januskó Szabina

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.