Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2023.01.30.

2023.01.30
18:00
2024.02.05
12:42
Forrás
Pannon RTV
Hideg fronthatás éri el térségünket a következő néhány napban, ezzel együtt az északnyugati szél is megélénkül.

Csapadékra a hétvégéig csak a magasabb fekvő tájakon van kilátás. A nappali csúcsok a 8-9 fokot is elérhetik.

Ma éjszaka többnyire fagypont körül alakulnak a legalacsonyabb hőmérsékleti értékek, talaj menti fagyra számítani lehet. Topolyán -1 fokot, Szabadkán +1 fokot mutat majd a hőmérő, tiszta lesz felettünk az ég, néhol élénk széllökésekre lehet számítani a hajnali órákban.

Holnap, vagyis kedden egy hidegfront hatására változóan napos-felhős idő várható, a felhőátvonulásokból elszórtan számíthatunk futó záporok, elsősorban a magasabb tájakon hózáporok kialakulására. Sokfelé erős, viharos lesz az északnyugati szél, emiatt hőérzetünk sokkal alacsonyabb lesz. Átlagosan 3 és 5 fok között alakulnak a nappali értékek.

Szerdán és csütörtökön is hasonló időben lesz részünk, 7-8 fokos maximum hőmérsékletekkel. Pénteken valamelyest lecsökken a hőmérséklet, napközben már csak 4 fokot, míg éjszaka – 1-et mérhetünk. Csapadékra továbbra sem kell számítani. Szombaton valamivel melegebb lesz, egyes helyeken akár 9 fok is lehet, de az éjszakai órákban sem csökken 4 fok alá a hőmérséklet, csapadék ekkor már előfordulhat.

A környező országokban is hasonló időjárás várható a holnapi nap folyamán. Magyarországon sok napsütés és erős szél lesz jellemző országszerte, 4-6 fok körüli nappali csúcsokkal. Tőlünk keletre csapadékosra fordul az idő, havaseső, havazás is előfordulhat. A leghidegebb Szarajevóban és Kolozsváron lesz, ahol mindössze 1 fokig kúszik fel a hőmérő higanyszála. Ezzel szemben Podgoricán 10 fokot mérhetünk.

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.