Ugrás a tartalomra

Évente átlagosan 1300 gyermek tűnik el Szerbiában

2023.01.31
07:40
Forrás
Szerbiai RTV
Az Amber Alert a leghatékonyabb módszere annak, hogy az eltűnt gyermeket a lehető legrövidebb időn belül megtalálják.

Évente átlagosan 1300 gyermek tűnik el Szerbiában. Annak érdekében, hogy minél hatékonyabb legyen a keresésük és minél rövidebb időn belül hazakerüljenek, fontos, hogy Szerbiában is bevezessék az Amber Alert rendszert - mondta Igor Jurić. A Tijana Jurić Alapítvány alapítója kiemelte, 2022-ben 1523 gyermek tűnt el, közülük 1518-an épségben kerültek elő.

Az Amber Alert, vagyis a Borostyán Riasztás nevű rendszer bevezetésével még hatékonyabb lenne a felkutatásuk, hiszen az Amerikai Egyesült Államokban például 254 eltűnt gyerekből 252 haza került - hangsúlyozta Jurić.

Az Amber Alert a leghatékonyabb módszere annak, hogy az eltűnt gyermeket a lehető legrövidebb időn belül megtalálják. Tulajdonképpen az egész ország bekapcsolódik az adott gyermek keresésébe. Jurić kiemelte, abban bízik, hogy az év végéig Szerbiában is bevezetik.

gyerek
eltűnés
Igor Jurić

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.