Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2023.01.31.

2023.01.31
18:00
2024.02.05
12:42
Forrás
Pannon RTV
Változékonyan, de viszonylag még enyhe idővel telnek február első napjai. Csapadékra a hét további részében nem kell számítani, viszont Vajdaság-szerte marad a szeles időjárás.

A nappali csúcsok a 8-9 fokot is elérhetik.

Ami az előttünk álló éjszakát illeti, komoly lehűlés nem valószínű, fagypont feletti értékeket mérhetünk a térségben. Topolyán 1, Nagybecskereken 3 fok lesz éjjel, Vajdaság többi településén jellemzően 2 fokos minimum értékekre van kilátás.

Szerdán is marad a szeles idő, a legtöbb helyen felhős-napos időszakok váltják majd egymást. Újvidék kivételével, ahol 9 fokot mutat majd a hőmérő, átlagosan 7-8 fokot mérhetünk Vajdaság-szerte.

A hét hátralévő részében, csütörtökön és pénteken 7 fok körüli nappali értékekre van kilátás, az éjszakai órákban pedig fagypont körüli értékekre lehet számítani. Hétvégén is változékony idő várható gyakran erős, viharos erejű széllel. Csapadék csak elszórtan valószínű.

A régió keletebben fekvő országaiban is hasonlóan szeles, borongós időjárás lesz jellemző. 3 fok körül alakulnak a nappali csúcsok Nisben, Kolozsváron és Bukarestben is. Tőlünk nyugatra valamelyest csillapodik a szélmozgás, túlnyomórészt napos idő és 6 fok valószínű Podgoricán és Zágrábban is, míg Szarajevóban és Ljubljanában valamivel hidegebb, fagypont körüli nappali csúcsokra van kilátás.


 

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.