Ugrás a tartalomra

Gál Kinga az Unió külső határainak védelméről

2023.02.01
21:55
2023.02.01
22:02
Forrás
Pannon RTV
A megoldást az Unió külső határainak hatékony védelme és az illegális bevándorlás megállítása jelentheti - áll a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának sajtóközleményében.

„Az Európai Bizottságnak nem hátba kellene támadnia Magyarországot, hanem meg kellene térítenie végre határrendészeti intézkedésekre fordított költségeinket. Brüsszelnek struccpolitizálás helyett támogatnia kellene végre a külső határokat védő tagállamokat azokért az erőfeszítésekért, amelyeket az Unió egészének biztonsága érdekében tesznek az illegális migráció ellen." - jelentette ki Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti delegációjának elnöke Brüsszelben, a menedékjog és a migráció témájában tartott vita során.

Az Európai Tanács februári rendkívüli üléséhez kapcsolódóan a menedékjog és migráció területén fenntartható megoldások kidolgozásának témájában tartottak ma vitát Brüsszelben, az Európai Parlament plenáris ülésén. A vita során Gál Kinga hangsúlyozta, az Unió külső határaira nehezedő migrációs nyomás offenzív, ráadásul aggasztó mértékben növekszik, a nyugat-balkáni migrációs útvonalon a szerb határ közelében rendszeresek a határőrökkel szembeni erőszakos megnyilvánulások. A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke hozzátette: A megoldást csak az Unió külső határainak védelme és az illegális migráció megállítása jelentheti. „Ezért is károsak azok a javaslatok, amelyek még mindig nem megállítani, hanem menedzselni akarják az illegális bevándorlást. A szolidaritáson alapuló elosztási rendszer ösztönzést jelent illegális bevándorlók százezrei és az embercsempész bűnszervezetek számára” - tette hozzá a képviselő.

„Mára egyértelművé vált, hogy az Európai Unió menekültügyi rendszere megbukott, a tagállamok maguk lépnek fel az illegális migráció megfékezése érdekében” - fogalmazott Gál Kinga. „Magyarországot a közös külső határaink védelme érdekében tett áldozatvállalásai ellenére csak hátbatámadások érték eddig Brüsszel részéről. Az Európai Bizottságnak meg kell térítenie végre Magyarország határrendészeti intézkedésekre fordított költségeit, támogatva ezzel a külső határokat védő tagállamokat azokért az erőfeszítésekért, amelyeket az Unió egészének biztonsága érdekében tesznek.” - hangsúlyozta a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke.

Gál Kinga
Európai Parlament
migráció
határvédelem

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.