Ugrás a tartalomra

Az ombudsman helybe megy

2023.02.03
12:29
2023.02.03
15:37
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai ombudsman terepre megy februárban.

Ügyes-bajos hivatali gondjaikkal fordulhatnak a lakosok a szabadkai polgári jogvédőhöz a város különböző településein. Februárban ugyanis a szabadkai ombudsman terepre megy, ma például Hajdújáráson, a helyi közösség épületében fordulhattak hozzá tanácsért a polgárok. Legközelebb február 7-én, kedden Kelebián segít a jogvédő, és még ebben a hónapban eljut Királyhalomra és Ludasra is.

Tóth Szalai Erika, ombudsman, Szabadka: „A vagyonadóval kapcsolatban jelentkeznek a legtöbben a külteleki helyi közösségek lakói. Vagy a végzést nem tudják tolmácsolni, értelmezni, vagy azt kérdezik, hogy a legalizált vagyont befoglalta-e a titkárság, esetleg az eladott ingatlant törölte-e, az állományuk hogy áll, előfizetésben vagy adósságban vannak-e. Ezekről van talán a legtöbb kérdés. Szomszédi viszonyok, családi viszony, öröklési lehetőségek, bizonyos közvállalatokkal kapcsolatos kérdések.”

ombudsman
Tóth Szalai Erika

Most

16:14, Frissítve: 18:59

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1479 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.