Ugrás a tartalomra

Fagyos napok jönnek

2023.02.05
18:10
Forrás
Szerbiai RTV, RHMZ
Szerdáig fagyos napokra készülhetünk. A legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és -2 fok körül mozog majd Szerbiában.

Hideg reggelek lesznek, gyenge, mérsékelt faggyal, emellett pedig széllel is számolhatunk, amely északon gyengébb, míg a hegyekben erősebb lesz. Napközben részlegesen vagy teljesen borult lesz az ég, az ország északi részén, Vajdaságban kisebb időszakokra kisüthet a nap, másutt gyenge havazás várható, a csapadék viszont a délutáni, esti órákra megszűnik.

Az elkövetkező napokban a legalacsonyabb reggeli hőmérséklet -6 és -1 fok között alakul. Az erős északi beáramlás sarkvidéki levegőt hoz térségünkbe, így szerdáig jeges napokat jósolnak. A hegyvidéki tájakon kissé megnövekedhet a hótakaró, de az erősebb széllökések miatt hóátfúvások is lehetnek. A magasabban fekvő vidékeken jegesedésre és akár -15 fokra figyelmeztetnek.

fagy
időjárás
Vajdaság
széllökés

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.