Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2023.02.05.

2023.02.05
18:00
2024.02.05
12:42
Forrás
Pannon RTV
Az elkövetkező napokban többnyire napos, száraz, hideg időjárás lesz jellemző vidékünkre. A jövő hét első napjaiban gyenge és mérsékelt, északon és a hegyvidékeken időnként erős, északi és északnyugati szélmozgásra lehet számítani.

Jelentősebb csapadék eső vagy hó formájában kizárólag a hegyvidéki magasabban fekvő területeken várható.

Ami az előttünk álló éjszakát illeti, derült, csillagos lesz felettünk az ég és országszerte fagyos időre készülhetünk. A hegyvidéki területeken havazás is várható. Az erős északi északnyugati szélben Vajdaságban átlagosan -3 fokos értékeket mérhetünk.

Hétfőn napközben több órára kisüt a nap, közepesen felhős lesz az ég. Csapadék nem valószínű. Az élénk, erős lökésekkel kísért északi szélben -3, 3 fok között alakulnak a nappali csúcsértékek.

Kedden a napos délelőttöt követően megnövekszik felettünk a felhőzet, de csapadék nem valószínű. Továbbra is élénk, erős lökések kísérik az északias szelet, 0 és 3 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Szerdán közepesen felhős időre készülhetünk, a hegyvidéken kisebb havazás is lehet. Mérsékelt marad a szél, 0 és 4 fok között alakulnak a nappali értékek. Csütörtökön és pénteken többnyire napos időben lesz részünk, csapadék azonban nem várható. A mérsékelt szél mellett 4 és 5 fokos csúcshőmérsékleteket mérhetünk.

A régió országaiban is a vidékünkhöz hasonlóan alakul az időjárás. Hétfőn többnyire erősen szeles, derült napos időben 0-2 fok között alakulnak a nappali értékek. Legalacsonyabb hőmérsékleti értéket a Szarajevó és Szófia környékén élők mérhetnek ezeken a helyeken -1 és -3 fokig csúszik a hőmérő higanyszála. Komolyabb havazás sehol sem várható.


 

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.