Ugrás a tartalomra

A közlekedésbiztonsági törvény módosítását kérik a szülők

2023.02.08
09:50
2023.02.08
09:55
Forrás
Szerbiai RTV
Sürgősen módosítsák a szerbiai közúti közlekedésbiztonságáról szóló törvényt, valamint a Büntető Törvénykönyvet - ezt kérik a gyalogátkelőkön közlekedési balesetben elhunyt gyerekek szülei.

Egész Szerbiából összefogtak a szülők, és a módosítást követelik. Közleményükben azt írták, mivel több mint 14 ezren aláírták petíciójukat, hivatalosan is kértek találkozót állami tisztségviselőktől. Személyesen is találkozni szeretnének a szerb képviselőház elnökével, Vladimir Orlićtyal, az igazságügyi miniszterrel, Maja Popovićtyal, a családügyi és demográfiai miniszterrel, Darija Kisićtyel, valamint Goran Vesić közlekedési és közműfejlesztési miniszterrel, hogy a legégetőbb problémákról beszéljenek, annak érdekében, hogy a gyalogátkelőkön áthaladó gyerekeket megóvják a biztos haláltól és a súlyos sérülésektől - fogalmaznak közleményükben.

közlekedésbiztonsági törvény

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.