Ugrás a tartalomra

Szigorúbb lesz a határellenőrzés az osztrák-magyar határszakaszon

2023.02.11
12:41
2023.02.11
16:10
Forrás
Euronews
Ausztria szigorítja a Magyarországgal közös határszakaszának ellenőrzését.

Az osztrák hatóságok azzal indokolják a döntést, hogy sok embert autóval visznek a határig, ahol kiteszik őket, ami embercsempészetre utal. A lépés azt követően történt, hogy az Európai Unió vezetői pénteken megállapodtak a tagországok határainak szigorításáról, és több pénzt ígértek kamerák, drónok és őrtornyok felállítására.

Az Európai Bizottság adatai szerint 2022-ben csaknem 924 ezer menedékkérelmet nyújtottak be az EU-ban, ami 46,5 százalékos növekedést jelent 2021-hez képest. A legtöbb menedékkérő Szíriából, Törökországból és Afganisztánból érkezett.

Ausztria
Magyarország
határellenőrzés
embercsempészet

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.