Ugrás a tartalomra

Tavaly ellopott Salvador Dalí-rajzokat találtak meg

2023.02.19
21:25
Forrás
MTI
Tavaly ellopott, 300 ezer euró értékű Salvador Dalí-rajzokat találtak meg a hatóságok, a műkincstolvajokat letartóztatták - közölte a most lezárult nyomozás részleteit a katalán rendőrség Barcelonában.

A tájékoztatás szerint a tavaly januárban, egy magánlakásból ellopott két szénrajzot 1922-ben készítette az akkor 19 éves művész, apja egyik barátja, a politikus Pere Coromines készülő könyvének illusztrációiként. A mű végül sosem jelent meg, de a képek a megrendelő családjának birtokában maradtak.

A rajzok a betörés után fél évvel egy raktárból kerültek elő, ahol eredeti kereteikben, pokrócba csavarva találták meg őket.

A nyomozók akkor bukkantak az eltűnt képek nyomára, mikor megpróbálták őket értékesíteni a feketepiacon. A rendőrséggel egy orgazda lépett kapcsolatba, aki nyomravezetői díjat akart kicsikarni a családtól az információ fejében. Végül őt is elfogták a rendőrök, csakúgy, mint a három tolvajt és egy másik orgazdát.

A raktárhelyiségben öt másik, Joan Miró katalán festőnek tulajdonított grafikát is találtak, ám ezek hitelesítése még nem zárult le. Ékszerek, luxusórák, értékes bankjegyek és érmék is előkerültek ugyanonnan.

A rendőrség összesen hét betöréssel gyanúsítja az 55, 53 és 50 éves tolvajokat, aki testvérek, és kifejezetten műalkotások, régiségek eltulajdonítására szakosodtak Barcelona előkelő városrészeiben.

Salvador Dalí
rajz

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.