Ugrás a tartalomra

Keviben sem marad a tél, hála a télűzőknek

2023.02.21
13:25
2023.02.21
16:20
Forrás
Pannon RTV
A Keviben élőknek sem kell már tartaniuk a téltől, ugyanis a gyermekek szüleikkel elűzték azt. A Móra István Művelődési Egyesület szervezésében megvalósult farsangi rendezvényen felelevenítették az ünnepkörhöz tartozó népszokásokat.

Cowboyok, hercegnők, sárkányok, de még keksznek öltözött fiatalok is együtt ropták a táncot farsang alkalmából. Eke Dorottya választása az ördög jelmezre esett.

„A jelmezem azt ábrázolja, hogy ördögnek öltöztem. A farsang azt jelenti, hogy elűzzük a telet. Ezt mi csináltuk és sokáig csináltuk. Ragasztókból csináltuk a farkamat, meg a szarvamat is."

A szülők folyamatos jelenlétükkel és aktivitásukkal segítik a Móra István Művelődési Egyesület munkáját. Fontos, hogy az egyesület tagjai által élnek tovább a magyar hagyományok - hangsúlyozta Perpapuer Attila, az egyesület elnöke.

„A Móra István Művelődési Egyesület már fennállása óta hagyományosan megszervezi a farsangi mulatságot a gyerekeknek és szüleiknek is. A farsangnak az a lényege számunkra, hogy húshagyó kedden, tehát a farsang utolsó napján szervezzük ezt meg. Nagyon fontos az, hogy a szülői közösség fánkokkal kedveskedik a gyereknek, mi pedig játékokat készítünk a gyerekeknek."

A farsang mindig is fontos ünnepély volt a közösség számára, mert ez az egyik legjobb alkalom arra, hogy összejöjjenek és építsék a közösséget - tette hozzá Perpauer.

Kevi
farsang
jelmezbál
Perpauer Attila
Móra István Művelődési Egyesület

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.