Ugrás a tartalomra

Martonoson is kitavaszodhat, elűzték a telet

2023.02.22
11:56
2023.02.22
17:38
Forrás
Pannon RTV
A helyi Testvériség Művelődési Társulat programján az óvodások, az általános iskolások és szüleik is részt vettek.

Vadászok, cigánylányok, mesefigurák –mindegyik gyerek más és egyedi jelmezben vonult végig a falu utcáin. Többük jelmezét kedvenc mesehősük, filmszereplőjük inspirálta.

Kószó Kármen, Martonos: "Én az egyik sorozatból Wednesdaynek öltöztem. Azért öltöztem ennek, mert nagyon szeretem a sorozatot. Egy paróka van rajtam, egy pár fekete cucc és sminkkkel."
Berkó Zalán, Martonos: "Vadász vagyok. Van egy golyó tartó, amibe vannak galamblövő golyók, ez egy távcső, ez egy trombita, ez pedig egy puska."

A kis településen minden ünnepkörben igyekeznek programokat szervezni, ezzel is éltetve a hagyományokat.
Demus Ágnes, a Testvériség Művelődési Társulat elnöke: "Ezt hagyománnyá tettük azért, hogy tudják a gyerekek, hogy tulajdonképpen miről is szól a farsang, miért kell farsangi fánkot sütni, miért kell a farsangi fánkot megenni, amit nagyon szeretnek. Továbbra is szeretnénk, ha ők is átadnák a gyerekeinek ezt a hagyományt."

A farsangi kavalkádon a kiszebábot is elégettek Martonoson, majd a helyi önkéntes tűzoltók segítségével el is oltották azt.

Martonos
télűzés
farsang

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.