Ugrás a tartalomra

Új főtitkár és új frakció a tartományi képviselőházban

2023.02.23
13:16
2023.02.23
17:03
Forrás
Pannon RTV
Ülésezett a tartományi képviselőház. Megválasztották a vajdasági parlament új főtitkárát Sandra Stojković személyében.

Új ellenzéki frakció alakult a tartományi képviselőházban. Az Új Szerbiai Demokrata Párt és a Mozgalom a Szerb Királyság Megújításáért képviselői hozták létre. Nyolc képviselőjük van. Az együttműködésük fontos része a jövőre esedékes tartományi parlamenti választásra való készülés.

Goran Ivančević, frakcióvezető, NADA - Új Szerbiai Demokrata Párt - Mozgalom a Szerb Királyság Megújításáért: „A közös frakció alapvetően politikai és valamilyen szinten szimbolikus jelentőséggel bír, és természetesen szervezeti, technikai tartalommal rendelkezik. A következő évben megrendezésre kerülő tartományi és önkormányzati választásokkal kapcsolatos is persze.”

Az ülésen megválasztották a tartományi képviselőház új főtitkárát Sandra Stojković személyében. A VMSZ megköszönte Nikola Banjac eddigi munkáját, valamint támogatásáról biztosította az új főtitkárt.

Pirkov Ilija, frakcióvezető-helyettes, VMSZ: „A VMSZ képviselőcsoportja nevében meg szeretném köszönni az eddigi eredményes közreműködést és a korrekt munkát dr. Nikola Banjac okleveles jogász úrnak, a Vajdasági Autonóm Tartomány Képviselőház eddigi főtitkárának. Ugyanakkor képviselőcsoportunk nevében gratulálok és sikeres és eredményes munkát kívánok az újonnan megválasztásra kerülő, újvidéki illetőségű dr. Sandra Stojković okleveles jogászasszony kinevezése kapcsán a képviselőház főtitkári tisztségére.”

A pontok között szerepelt a Vajdaság területén működő középiskolák számának és területi szervezésének módosítása, valamint a Szabadka-Nagybecskerek-Kevevára út területrendezési terve is. A Szabadka-Zenta szakaszra vonatkozó részt módosították, ami lehetővé teszi a mezőgazdasági termelők számára az úton való közlekedést illetve annak átjárását.

ellenzék
frakció
Tartományi Képviselőház
ülés
Goran Ivančević
Pirkov Ilija

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.