Ugrás a tartalomra

Enyhébb földrengés Szerbiában

2023.02.24
07:50
2023.02.24
07:55
Forrás
Szerbiai RTV, MTI
A rengést hajnali háromkor regisztrálták.

Enyhébb földrengést észleltek az éjszaka Smederevóban. A szerbiai Köztársasági Szeizmológiai Intézet a honlapján közölte: a Richter-skála szerint 1,7-es erősségű volt a földmozgás.  A rengést hajnali háromkor regisztrálták, az epicentrum Kovinnál volt.

Közben Görögország fokozza az épületek földrengésekkel szembeni ellenálló képességének vizsgálatát -közölte a katasztrófavédelmi szolgálat csütörtökön Athénban. A hatóságok a következő három hónapban mintegy 18 ezer oktatási intézményben és 2500 kórházban terveznek ilyen típusú vizsgálatot végezni. Emellett az illetékes minisztériumok egy olyan törvényjavaslat előkészítésébe fogtak, amellyel szigorítanák az épületek szeizmikus ellenálló képességére vonatkozó előírásokat, jogszabályokat.

Az éghajlati válságért és polgári védelemért felelős görög miniszter elrendelte egy szakértői bizottság megalakítását is az ellenőrzések megszervezésére. Részben a hónap eleji török-szíriai földrengések miatt döntöttek az ellenőrzések mellett. Egyébként Görögország is olyan övezetben fekszik, amelyben gyakoriak a földrengések. A legutóbbi katasztrófa, amely sok ember halálát okozta, Athén északi részén történt 1999 szeptemberében.

földrengés
szeizmológiai

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.