Ugrás a tartalomra

Vajdasági diákok is részt vesznek a Rákóczi Szövetség Középiskolás Vezetői Fórumán

2023.02.24
11:01
2023.02.24
15:44
Forrás
Pannon RTV
Mintegy félezer diák találkozik a hétvégén Budapesten.

A Kárpát-medencei fiatalok február 25-én, szombaton 11 óra 15 perckor – a Kossuth tér szomszédságában, a Nemzeti Vértanúk Emlékművénél – Kövér Lászlóval, az Országgyűlés elnökével együtt emlékeznek a kommunizmus áldozataira. A megemlékezést a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából az Országgyűlés Hivatala, a Rákóczi Szövetség, valamint a Kisgazda Polgári Egyesület szervezi.

Csoportkép készült majd gyors okmányellenőrzés - a topolyai Mezőgazdasági Iskola Diákotthona előtt izgatottan készülődtek a diákok az útra. Topolyáról nyolc tanuló, a Dositej Obradović Gimnázium és Közgazdasági Iskola valamint a Mezőgazdasági Iskola diákjai vesznek részt a Rákóczi Szövetség Középiskolás Vezetői Fórumán.

Šuvak Margareta, diák, Dositej Obradović Gimnázium és Közgazdasági Iskola, Topolya: „Voltunk már rákóczis programon és minden általuk szervezett programot nagyon várunk, mivel szerintem ezek igazán színvonalasak. Jó, hogy a külhoni magyarok megismerhetik egymást, jelenleg mi a színházat várjuk a legjobban, ugyanis úgy gondolom, hogy egy olyan társaság vagyunk, akik nagyon kedvelik a kultúrát és a művelődést és persze az esti programokat.”

A Középiskolás Vezetői Fórumra a Rákóczi Szövetség Kárpát-medencei középiskolai szervezeteinek képviseletében mintegy száz iskola 500 diákja érkezik Budapestre tanárai kíséretében. Savić Renáta, tanár, Dositej Obradović Gimnázium és Közgazdasági Iskola, Topolya: „A Rákóczi Szövetség nagyon odafigyel a mi gyermekeinkre is itt a Délvidéken, így az év folyamán nagyon sok programban és nagyon sok táborban tudnak részt venni az ő segítségükkel, meghívásukkal, így most is oda megyünk egy szép kis vezetői fórum találkozásra, ahol több száz gyermek tud úgymond együtt élni egy hétvégén és a tanárok is ugye tudnak egy szorosabb kapcsolatba lépni egymással.”

A Középiskolás Vezetői Fórum azzal a céllal valósul meg, hogy a diákok megvitassák a Szövetség idei ifjúsági programjait és pályázati lehetőségeit. A hétvége során kiemelt szerepet kapnak a kulturális és szórakoztató előadások, közösségi és csapatépítő programok is.

Rákóczi Szövetség
Savić Renáta
Rákóczi Szövetség Középiskolás Vezetői Fóruma

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.