Ugrás a tartalomra

A munkaközvetítő segít a legjobb alkalmazottakat megtalálni

2023.02.24
13:00
2023.02.24
15:49
Forrás
Pannon RTV
Bemutatta a munkaadóknak a napokban meghirdetett pályázatait a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat szabadkai fiókintézete.

A fórumon egyebek mellett szállítmányozó cégek, benzinkutak, állategészségügyi állomások, építőipari cégek, egészségügyi, illetve oktatási intézmények képviselői vettek részt.

Nagy volt az érdeklődés a szabadkai munkaközvetítő által szervezett vállalkozói fórum iránt. Közvállalatok és magáncégek képviselői egyaránt eljöttek a tájékoztatóra. Ha a munkásoknak kiváló anyagi és munkafeltételeket biztosítanak, akkor is nagyon nehéz jó szakképzett munkaerőt találni – mondja Nagy Varjas Ágnes HR asszisztens. Cégük minden újdonságra nyitott, a legfontosabb, hogy szakképzett munkaerőhöz jussanak.

Nagy Varjas Ágnes, HR asszisztens, Mini-pani: „- Nekünk a legjobban képzett technológusra van szükségünk. Tehát élelmiszeripari technológusokat keresünk, ezzel nagyon-nagyon küzdünk folyamatosan, mert képzett, tapasztalt munkaerőt ebben a körben nem találunk.
- Egyetemi végzettséggel?
- Persze, technológust, élelmiszeripari technológust keresünk főként, és szakképzett pékeket.”

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat a napokban 13 pályázatot írt ki munkaadók és munkanélküliek részére. Most ezeknek a részleteit beszélték meg az érdeklődő vállalatok képviselőivel. A pályázatok nagy hangsúlyt fektetnek a nehezebben alkalmazható kategóriákra, mint amilyenek például a képesítés vagy munkatapasztalat nélküli fiatalok, az 50 évnél idősebbek vagy a fogyatékkal élők.

Kovács Annamária, HR vezető, Bomax Kft.: „A mi álláspontunk, hogy nagyon fontos a munkatapasztalat, még ha csak egy féléves vagy egyéves is, de meglegyen, mert nagyon sok munkaadó tapasztalat nélkül sajnos nem veszi fel ezeket a fiatalokat. Úgyszintén a cégünkben nagyon sok, hát mondjam úgy, hogy idősebb generáció is van ötvenen felül. Néha meg is lepődnek ezek az illetők, hogy egyáltalán egy interjúra elhívják őket. Mert jelentkeznek 20-30 álláshirdetésre is, és nem hívja el őket senki.”

Észak-Bácskából sokan külföldre költöztek, nagyrészt 30 és 50 év közöttiek, ezért kevés munkaerő maradt – panaszkodnak a munkaadók. Mint mondják, nem is olyan régen egy álláshirdetésre ötvennél is többen jelentkeztek, most jó, ha van néhány pályázó. Bíznak abban, hogy a munkaközvetítő különféle támogatásai és képzései segítenek majd a helyzeten.

Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat
Szabadka
vállalkozói fórum
Nagy Varjas Ágnes

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.