Ugrás a tartalomra

Hatszáznál több személy felelősségét vizsgálják a földrengés után

2023.02.25
19:42
Forrás
Szerbiai RTV
Törökországban már több mint 600 személy ellen folyik nyomozás a február 6-án történt földrengésben összedőlt épületekkel kapcsolatban.

A török igazságügyi miniszter szerint a 184 őrizetbe vett gyanúsított között vállalkozók és épülettulajdonosok is vannak. Ők a tárgyalásig börtönben maradnak. A 7,8-as erősségű földrengés után, amely mintegy 50 000 ember halálát okozta Törökország déli részén és Észak-Szíriában, felmerült a kérdés, hogy a földrengés során összedőlt vagy súlyosan megsérült 173 000 épület a biztonsági előírásoknak megfelelően épült-e. A szakértők szerint, akik már eddig 1,3 millió épületet vizsgáltak át, az összeomlott és lebontott épületek többsége silányabb anyagokkal és módszerekkel épült, és gyakran nem felelt meg a kormányzati előírásoknak. Törökországban mintegy kétmillió ember kényszerült elhagyni otthonát, mert az lakhatatlanná vált. A hatóságok folyamatosan dolgoznak az épületek lebontásán és a romok eltakarításán.

földrengés
Törökország

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.