Ugrás a tartalomra

Már szeptemberben átadhatják az utasforgalomnak a Szabadka-Szeged vasútvonalat

2023.02.26
18:51
2023.02.26
19:57
Forrás
Pannon RTV
Budapesten, a szerb nagykövetségen egy estet szenteltek Vajdaságnak, ezen a rendezvényen szóltak a vasútfejlesztésekről.

A tervek szerint idén szeptemberben adják át a Szabadka-Szeged vasútvonalat - hangzott el Budapesten a Vajdaságnak szentelt esten, amit Szerbia budapesti nagykövetségén tartottak. Ez is része volt a magyar fővárosban a Nemzetközi Turisztikai Kiállításnak. Magyarország és Szerbia között az idegenforgalom rekordokat döntött - hangsúlyozták a résztvevők.

Budapesten, Szerbia nagykövetségén beszámoltak a Budapesten és Belgrádban tartott utazási kiállítások sikereiről és eredményeiről. Nataša Pavlović, az egyik vajdasági turisztikai ügynökség igazgatója: „Igen jelentős, hogy 117 százalékkal több magyarországi turista érkezett. Ami Vajdaságot illeti, büszkék lehetünk a rekorddöntögető eredményekre. 56,3 százalékos növekedés volt a turisták látogatásából, és 113 százalékos növekedés a turisták ott éjszakázásából. Ezek az eredmények túlszárnyalták az eddig rekordtartó 2019-es évet.”

Magyarország és Szerbia között jó az együttműködés - mondták. Boško Vučurević, elnök, Vajdasági Gazdasági Kamara: „A forgalom Magyarország és Szerbia között rekord szinten van. 4 milliárdos eredménnyel zárult az előző év. Vajdaság körülbelül 2 milliárdos forgalommal büszkélkedhet, ami 50 százalékos növekedést jelent.”

Elmondhatjuk, hogy Magyarországnak és Szerbiának most van a legjobb diplomáciai kapcsolata a történelemben – mondta Ivan Todorov, Szerbia budapesti nagykövete. „Mindnyájan szemtanúi lehetnek a Belgrád és Budapest közötti gyorsvasút építésének. Ezzel a gyorsvonattal összekötjük Szerbiát Európával és az Európai Unióval. Emellett a Szabadka-Szeged vasútvonalat szeptemberben adják át, és természetesen készül a szükséges dokumentáció a Szabadka-Baja vonal létrehozásához.”

Ami a határátkelőket illeti, dolgoznak a bővítéseken, hogy ezzel is segítsék az egyszerűbb áthaladást és az idegenforgalmat.

vasút
Szabadka-Szeged vasútvonal
Budapest-Belgrád gyorsvasút
Szabadka-Baja vasút
Budapest
szerb nagykövetség

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.