Ugrás a tartalomra

Virág és a nő - az ABC & T Képzőművészeti Szakkör legújabb tárlata

2023.03.02
08:33
2023.03.02
17:07
Forrás
Pannon RTV
Munkatársunk Orosz Ildikó is bemutatkozott csendéleteivel.

Virág és a nő volt a témája a Török István, festő vezette ABC & T Képzőművészeti Szakkör legújabb tárlatának. A kiállítást évek óta a Palicsi Könyvtárban tartják ahol a tagok önálló alkotásokkal mutatkoznak be. A tegnapi megnyitón munkatársunk Orosz Ildikó is bemutatkozott csendéleteivel.

Az ABC & T Képzőművészeti Szakkörbe felnőttek és diákok is rendszeresen járnak és évente több kiállítással is készülnek. A most bemutatott képekre annyian voltak kíváncsiak, hogy sokan be sem fértek a kiállítóterembe. Orosz Ildikó két éve csatlakozott a csoporthoz. „Egyre ügyesebb vagyok. Kipróbálom a technikát, és többet kell gyakorolni, hogy valahova eljussak. Most meg már valahova eljutottam talán.”

Szebenyi Erika régóta tagja a csoportnak, az ő kedvenc témája a virágok, a növények, de most Török István javaslatára az egyik legnehezebb műfajjal a portréfestéssel a is megpróbálkozott. „Két év múlva terveztem a tíz éves évfordulómra egy önálló kiállítást, egyelőre úgy érzem, ez is szép haladás. István mellett tényleg nagyon szépen lehet fejlődni.”

A kiállítást Agárdi Gábor újságíró kollégánk nyitotta meg. Aki kíváncsi az alkotásokra a tárlat a Palicsi Könyvtárban még egy hónapig megtekinthető.

Orosz Ildikó
Szebenyi Erika
ABC & T Képzőművészeti Szakkör
tárlat
kiállítás

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.