Ugrás a tartalomra

Könnyebben juthatnak ingatlanhoz az édesanyák

2023.03.02
17:18
2023.03.02
17:25
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb kormány a családokért és demográfiáért felelős minisztérium javaslatára új szabályozást fogadott el az anyáknak az első ingatlanvásárláshoz nyújtott támogatásokról, ami jelentősen megkönnyíti és gyorsabbá teszi ezt a folyamatot.

A pénzeszközökhöz való jog a felelős tervező által elkészített munkálatokat és mennyiségi jegyzéket tartalmazó műszaki leírás és a munkák előzetes becslése alapján a ház vagy a lakás építésére vonatkozó elő számlával valósítható meg, vagyis az ingatlan adásvételi szerződésben meghatározott vételár értéke szerint – közölték a minisztériumban. A rendelet előírja, hogy az önkormányzatok az igénylés kézhezvételétől számított 30 napon belül benyújtják a bizottsághoz döntésre a dokumentációt, a beérkezett kérelmekről pedig legkésőbb az ezt követő 30 napon belül döntenek. Ez a szabályozás a meghatározottak szerint lehetővé teszi az ingatlankataszterben előzetesen, tehermentesen bejegyzett, épülő lakások megvásárlását is, ami a korábbi folyamatokban megnehezítette a támogatások megszerzését.

ingatlan
pályázat

Most

10:41, Frissítve: 10:55

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.
07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.