Ugrás a tartalomra

Nem lehet drágább a Száva kenyér 57 dinárnál

2023.03.03
10:28
2023.03.03
21:45
Forrás
Pannon RTV
Nem lehet drágább a Száva kenyér 57 dinárnál - jelentette ki a szerb kereskedelmi minisztersegéd.

Žarko Malinović elmondta, az állami árutartalékokban 32 ezer tonna liszt áll rendelkezésre, amely megvásárlására a pékségek vasárnap éjfélig jelentkezhetnek, és ebből a fogyasztóknak olcsó kenyeret süthetnek, ami nem lehet drágább 57 dinárnál. Kormányrendelet határozza meg ezt az árat, ami nem gátolja a kereskedőket abban, hogy ez az ár még kevesebb is legyen - tette hozzá a minisztersegéd.

Tehát még 3 napig van nyitva a pályázat a T-500-as liszt megvásárlására 33 dináros támogatott áron az árutartalékokból. A fogyasztók védelmének érdekében lehetővé tettük, hogy június végéig ez az ár maradjon. Továbbra is követjük a helyzet alakulását a piacon, és ez alapján foganatosítjuk meg az intézkedéseket - tette hozzá az illetékes.

Žarko Malinović, kereskedelmi minisztersegéd: „Védjük a gazdaságunkat is, ezért együttműködünk a Pékségek Uniójával, a Szerbiai Gazdasági Kamarával, és arra a következtetésre jutottunk, hogy nélkülözhetetlen biztosítani számukra az olcsó nyersanyagot. Az előző körben több mint 30 ezer tonnát osztottunk szét, most 32 ezer tonna áll rendelkezésre azoknak a pékségeknek, akik a hét végéig jelentkezhetnek a kiírásra.”

A témával behatóbban foglalkoztunk a Közügyek műsorunkban.

Száva kenyér
kenyér
57 dinár
liszt

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.