Ugrás a tartalomra

Ma van a vadvilág napja

2023.03.03
15:58
2023.03.03
16:05
Forrás
Közlemény, Pannon RTV
Az ENSZ kezdeményezésére minden évben március 3-án ünnepeljük Földünk vadon élő növény- és állatvilágának sokszínűségét, gazdasági, tudományos, etikai és esztétikai értékét.

1973-ban március 3-án írták alá a veszélyeztetett állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelmét szabályozó, úgynevezett washingtoni egyezményt, amelynek az idei évben ünneplik az 50. évfordulóját. A Természetvédelmi Világalap októberi jelentése szerint kevesebb mint 50 év alatt a vadon élő fajok populációja 69 százalékkal csökkent. A szervezet szerint a természet kihasználása és az élőhelyek pusztítása a fajok eltűnéséhez vezet. Ez társadalmunkra is kihatással van és gazdasági kockázatot is jelent, valamint katasztrofális következményei lehetnek.

Decemberben a COP15 csúcstalálkozón 196 ország fogadta el azt a biodiverzitás megőrzését célzó tervezetet, amely szerint 2030-ra a bolygó 30%-át helyeznék közvetlen védelem alá.

vadvilág
természetvédelem
állatvilág
növényvilág

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.