Ugrás a tartalomra

Színvonalas képzés és a családias hangulat várja a leendő MTTK-sokat

2023.03.04
11:08
2023.03.04
16:29
Forrás
Pannon RTV
Nyílt napot tartottak a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon. A végzős középiskolás diákoknak játékos tartalmakkal, kreatív feladatokkal készültek az egyetem hallgatói.

A jövendőbeli diákok az ösztöndíj, valamint a kollégiumi ellátás lehetőségeiről is kaphattak információt. A következő tanévben okleveles tanítói, óvodapedagógusi és okleveles kommunikátor szak indul az MTTK-n.

Lelkesítő környezet, kedves tanárok, nagyszerű és összetartó évfolyamok - olvasható az egyik MTTK-s hallgató idézete az intézmény ajtaján.

Az egyetem egyre népszerűbb, hasonló pozitív dolgokat hallott róla a zentai Rácz Szabó Boglárka is, aki ellátogatott az intézmény nyílt napjára. „Sok jót hallottam róla, az épület is fel lett újítva. A kommunikátor szakot szeretném választani.”

Kolovity Barbara, Szabadka: „Nem is gondolkodtam rajta, hogy Magyarországra menjek tanulni, Szabadkán akartam maradni. Ebben az iskolában a kommunikátor szak érdekel. Mindenki nagyon kedves, befogadóak. A hangulat is nagyon jó, jól érezzük magunkat.”

Az MTTK jelenlegi hallgatói játékos tartalmakkal, interaktív feladatokkal várták a végzős középiskolásokat. Bata Zsombor, az egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke elmondta, a versenyképes tudás és a családias hangulat miatt ajánlja az MTTK-t. „Összesen 200-an vagyunk, masterosokkal, abszolvensekkel együtt. Úgyhogy itt mindenki tudja majd, hogy te MTTK-s vagy. Köszönni fognak a folyosón, az utcán, a koliban, a menzán. Úgyhogy ez egy nagyon jó érzés, hogy mindenkiről tudom, hogy ki kicsoda, milyen szakra jár.”

A következő tanévben okleveles tanítói, okleveles óvodapedagógusi és okleveles kommunikátori szak indul az MTTK-n - mondta dr. Pintér Krekity Valéria. Az intézmény oktatási dékánhelyettese kiemelte, a nyílt napra nemcsak a jövendőbeli hallgatókat, hanem a szüleiket is várták. „Nagyon büszkék vagyunk a most felújított épületre, arra, amilyen körülmények várják a leendő hallgatókat. Nagyon sok szép tantermünk van, felszerelt kabinetek mindhárom szak részére. Ezt szerettük volna a szülőknek is bemutatni, hogy hol fognak, hogyan fognak itt a képzésben részt venni a hallgatók.”

Az említett szakokon négy évig tart a képzés, a tanítói és óvodapedagógus szakon pedig plusz egyéves mesterképzés is várja a hallgatókat az MTTK-n.

MTTK
Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar
nyílt nap

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.