Ugrás a tartalomra

Novák Katalin: Ne kényszerítsük a nőket az anyaság és a szakmai karrier közti választásra

2023.03.07
07:17
2023.03.07
13:50
Forrás
MTI
A hagyományos család támadások kereszttüzében áll, ezért meg kell védenünk a családi értékeket - emelte ki a magyar köztársasági elnök.

Mindaddig nem tudjuk hatékonyan támogatni a nőket, amíg nem vesszük figyelembe, hogy a legtöbbjük édesanya vagy egy adott ponton az lesz - jelentette ki Novák Katalin New Yorkban. A magyar köztársasági elnök az ENSZ Nők Helyzetével Foglalkozó Bizottságának éves ülésén vett részt.
Kiemelte, a nők kiváltsága az, hogy életet tudnak adni, de nem szabad kényszeríteni őket arra, hogy válasszanak az anyaság és a karrier között. A politikus emlékeztetett, hogy ő maga is három gyerek édesanyja. Hozzátette, irányíthatunk hadsereget, kormányozhatunk államokat, de a legfontosabbak és igazán nélkülözhetetlenek mégis a saját családunk számára vagyunk. Ott, és csak ott vagyunk pótolhatatlanok.

Novák Katalin beszédében arra is kitért, hogy a hagyományos család, amely a zsidó-keresztény kultúra alapját adja, támadások kereszttüzében áll, ezért meg kell védenünk a családi értékeket.

A magyar köztársasági elnök az Ukrajnában dúló harcokról is szót ejtett. Elmondta, Magyarország elkötelezett a béke iránt, és nincs olyan élet, amelynek elvesztését a háború indokolhatná. Ferenc pápát idézve azt mondta, hogy igazságos háborúk nincsenek. Novák Katalin azt mondta, a magyarországi és a határon túli magyarok nevében beszél, akik közül 150 ezren Ukrajna területén élnek, a magyar nemzeti közösség tagjaiként.

Egy éve háború árnyékában élünk, és még nem látjuk a végét. A szenvedés elsősorban a családokat érinti - hangsúlyozta.

Novák Katalin
anyaság
karrier
előadás

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.