Ugrás a tartalomra

Megdrágul idén a földgáz Szerbiában

2023.03.07
14:19
2023.03.07
20:55
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
Minden bizonnyal nem csak egyszer emelik majd a földgáz árát, hanem erre legalább kétszer lesz szükség - jelentette be Dušan Bajatović, a Szerbiai Gázművek igazgatója a kopaoniki üzleti fórumon.

Bajatović a Tanjug kérdésére válaszolva elmondta, az áremelés nem haladja majd meg a 10 százalékot, és május elseje, azaz a mostani fűtési idény vége előtt nem is kell rá számítani.

Az IMF összesen 800 millió dollárt hagyott jóvá a vállalat szükségleteire, ami azonban Bajatović szerint nem elegendő. Hozzáfűzte, Szerbiának sok lehetősége van, ami a gázellátási források diverzifikálását illeti.

Dušan Bajatović ismertette Szerbiának szabad kapacitásai vannak még a török áramlaton, rövid távon, ami miatt többletgázt importálhatunk Törökországból, Bulgáriából és Görögországból, és Katarral is tárgyaltak.

földgáz
drágulás
Dušan Bajatović

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.