Ugrás a tartalomra

Újabb kútból szivárog a gáz Óbecsén, most a központban

2023.03.10
19:46
2023.03.10
20:41
Forrás
Pannon RTV
A környékén rendkívüli helyzetet hirdettek.

Néhány nappal azután, hogy Óbecsén az Alsóvároson rendkívüli helyzetet hirdettek egy inaktív ártézi kútnál észlelt gázszivárgás miatt, ma a város központjában, a kültéri medencéknél lévő százéves inaktív kútnál is vízmozgást és enyhe habzást észleltek. Svetlana Vuletić alpolgármester elmondta: a NIS különleges egysége a kútnál metánt talált a levegőben. A gyúlékony gáz jelenléte miatt a nyitott medencék területén rendkívüli helyzetet hirdetett az önkormányzat, és 24 órás őrséget állított. Azt, hogy miként fogják szanálni ezt a kutat, egyelőre nem tudták megmondani.

Alsóvároson, ahol néhány nappal korábban észleltek gázszivárgást, a NIS munkatársai megkezdték a furat cementtel való feltöltését, és a remények szerint a hétvégén meg is szüntethetik a rendkívüli helyzetet a kút környékén. Ezzel a városrészben visszaállhat az élet a rendes kerékvágásba, hétfőtől pedig folytatódhat az oktatás az alsóvárosi intézményekben.

Óbecse
gázszivárgás

Most

14:39, Frissítve: 14:44

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk. A lakhatási kiadások a legmagasabbak. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.