Ugrás a tartalomra

A Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozatával tüntették ki Hajnal Jenőt

2023.03.14
19:48
Forrás
Pannon RTV
A Kossuth- és Széchenyi-díjak mellett több állami kitüntetést is kiosztottak ma a magyar Országházban.

Hajnal Jenő, a nyelvtudományok magisztere, a Magyar Nemzeti Tanács volt elnöke, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet volt igazgatója a vajdasági magyar közösség érdekében folytatott több évtizedes, sokoldalú munkája, a magyar nyelv és kultúra ápolása terén végzett tevékenysége elismeréseként kapott díjat. Hajnal Jenőt a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozatával tüntették ki. Az elismerést Novák Katalin államfő, Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke adták át.

Hajnal Jenő elmondta: „Az ember életében - úgy gondolom, hogy - egy ilyen elismerés, egy ilyen rangos állami kitüntetés azt jelenti, hogy egy olyan közösségből került ki, amelyre büszke lehet, amely lehetővé tette és segítette mindabban, hogy ma ezt a rangos elismerést olyan emberek kezéből vehettem át, akik Magyarország legrangosabb, legmagasabb méltóságai, akik odafigyelnek a határon túli magyarságra, és akik - úgy gondolom, hogy - nem csak nemzetben gondolkoznak, hanem mindannyiunkban, egyénekben és abban a közösségben is, amelyre büszke vagyok és ahonnan jöttem.”

Magyar Érdemrend
középkeresztje
polgári tagozat
Hajnal Jenő

Most

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.