Ugrás a tartalomra

Most minden a zenéről szól Topolyán

2023.03.16
15:09
2023.03.16
17:11
Forrás
Pannon RTV
Tegnap a Magyar Állami Operaház művészeinek koncertjével kezdődtek a Topolyai Zenei Napok. Ma az Alapfokú Zeneiskola hangszerversenyei kezdődtek. Ezen az előkészítős diákoktól az egyetemistákig bemutatkozhattak a zenei tanulmányokat folytató tanulók.

Gitárversennyel kezdődtek a Topolyai Zenei Napok az Alapfokú Zeneiskolában.

Olajos Dominik, Zenta: „- Azért választottam a gitárt, mert már kiskorom óta nagyon szeretnék gitározni és már nagyon régóta készülök erre a versenyre.
- Mivel érkeztél, milyen zeneszámokat hoztál?
- Hoztam egy dzsessz számot, egy rockosabbat és egy szomorúbbat.”

Magyarországról is érkeztek versenyzők. Reneszánsz és romantika korabeli, valamint 20. századi dallamokkal érkezett Krizsány Csenge, aki az egyetemisták kategóriájában versenyzett.

Krizsány Csenge, Cegléd, Magyarország: „Voltam már, azt hiszem, kétszer. Nagyon szeretem, mert nem túl kompetitív, nem érzem azt, hogy a versenyzők ellenségesek lennének egymással, inkább mindenki barátságos és jó hangulat van itt általában.”

A zenei szemle öt napon át tart, 309 versenyző mutatkozik be különböző csoportokban. A gitárversenyen 34-en vettek részt.

Tóth Diósi Arabella, igazgató, Alapfokú Zeneiskola, Topolya: „Holnap a zongoristák nagy része versenyzik vagy egy része, így mondhatom, szombaton a vonósok fognak versenyezni, vasárnap a zongoristák másik része, illetve a dzsessz kategória is vasárnap zajlik és hétfőn a fafúvósok és a rézfúvósok is versenyezni fognak két különböző helyszínen.”

A program részeként kedden este a Görög Sisters zongorakettős koncertjét láthatja a közönség a Nikola Tesla Általános Iskola dísztermében.

Topolya
Topolyai Zenei Napok
Tóth Diósi Arabella

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.