Ugrás a tartalomra

Kihirdették a Nemzetközi Kövidinka Borszemle győztes borait

2023.03.16
19:50
2023.03.16
20:03
Forrás
Pannon RTV
Arany minősítést a magyarországi Izsákról a Birkás Pincészet 2022-es kövidinkája kapta, míg hazai viszonylatban a palicsi Sinka Ferenc bora bizonyult a legjobbnak.

Az idei versenyre 29 minta érkezett be. Szerbia mellett Magyarországról neveztek a borászok. A kóstolóval egybekötött díjátadóra csütörtökön került sor Hajdújáráson. A szemlét Dragutin Miljković, az Arena Zabatkiensis Borlovagrend nagymestere értékelte, és ő osztotta ki az elismerő okleveleket is.

„Összességében minden bor minőségi, soha ennyi aranyérmet nem osztottunk ki, mint idén. Tehát láthatóan az elmúlt évben sok jó bor volt és örülünk, hogy az este lesz lehetőségünk, hogy ezeket barátok és a termelők társaságában megkóstoljuk."

bor
borászat
borszemle
Nemzetközi Kövidinka Borszemle

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.