Ugrás a tartalomra

Posztolj verset! akció Magyarkanizsán

2023.03.17
12:39
2023.03.17
12:52
Forrás
Közlemény
A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény idén is bekapcsolódik a Posztolj verset! akcióba a költészet napja alkalmából. A tervezett „versvárra” már várják a kedvenc magyar verseket.

POSZTOLJ A VERSVÁRRA!

Minden lány egy kicsikét királylány,
minden Fiú kicsit hős lovag.” (Fodor Ákos)

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény idén is csatlakozik a Posztolj verset az utcára! mozgalomhoz a magyar költészet napja alkalmából.

A magyar költészet napja tisztelgés a magyar líra előtt. 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük különféle programokkal.

Az idei akció kicsit eltér az eddigiektől.

Továbbra is várják kicsik és nagyon kedvenc versét, ám ebben az évben főként gyermekverseket várnak posztolásra. Ajánlják a várral, királyokkal, királylányokkal, sárkányokkal kapcsolatos versek válogatását, keresését. A kedvenc verseket ugyanis idén nem versláncra, hanem versvárra helyezik ki.

A Cnesa főbejáratánál egy nagy (doboz)várat építenek, amire felkerülnek a versek, és kész is a kanizsai költészet napi versvár!

Játékra hívják tehát a város apraja-nagyját: egy sima, tiszta, A4-es nagyságú lapra kék színű golyóstollal, saját kézzel, olvashatóan le kell írni a „várverset”, aláírni és átadni a Dobó Tihamér Képtárban.

A versek április 3-ig adhatók át, és hagyományosan mindegyik posztoló verskedvelőre meglepetés vár!


 

Posztolj verset
Posztolj verset akció
Magyarkanizsa
Dobó Tihamér Képtár
versvár

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.