Ugrás a tartalomra

Szaúdi Nagydíj - Alonso visszakapta harmadik helyét

2023.03.20
07:06
Forrás
MTI
Elfogadták az Aston Martin fellebbezését, így a csapat spanyol pilótája, Fernando Alonso visszakapta harmadik helyét a vasárnapi Forma-1-es Szaúdi Nagydíjon.

A harmadik pozícióban célba érő kétszeres világbajnok a verseny után tíz másodperces büntetést kapott, és került a negyedik helyre, mert amikor a futam közben letöltötte a rajt után rá kiszabott öt másodperces büntetést, akkor az egyik szerelő még azelőtt ért hozzá a versenyautóhoz, mielőtt lejárt volna a büntetés. 

A csapat ezek után benyújtotta fellebbezését, melyet a döntnökök elfogadtak, mivel az Aston Martin hét olyan esetet is be tudott mutatni beadványában, amiknél a hasonló hibát elkövető csapatok pilótáit nem büntették meg. 

A versenyt Sergio Pérez, a Red Bull mexikói versenyzője nyerte meg, mögötte címvédő csapattársa, a kétszeres világbajnok Max Verstappen lett a második. Alonso sikeres fellebbezése után George Russell (Mercedes) a negyedik helyen zárt. 

Forma-1
Fernando Alonso

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.