Ugrás a tartalomra

Bántják a gyerekeket?

2023.03.22
15:47
Forrás
Magyar Szó
Szerbiában nyolcezernél is több gyermekbántalmazási esetet jegyeztek 2021-ben.

A szociális védelmi központ jelentése szerint súlyos testi bántalmazást kétezer esetben regisztráltak. Az esetek többségében az érzelmi erőszak, az elhanyagolás és a szexuális erőszak dominál - nyilatkozta Sandra Perić, a szociális védelemmel foglalkozó kamara tagja a Večernje Novostinak. A központokba leggyakrabban gyermekmunkával való visszaélés miatt érkeznek panaszok, gyakoriak a gyermekházasságok is, és találkoznak embercsempészet áldozatául esett gyerekekkel is – mondta Perić. Nada Šarac, a szociális védelemmel foglalkozó szakemberek szerbiai egyesületének gyógypedagógusa rámutatott, hogy a gyermekáldozatok 85 százalékánál mentális egészségügyi problémák mutatkoztak.

gyerek
gyermekbántalmazás
gyerekmunka
gyerekházasság

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.