Ugrás a tartalomra

Itt vannak az első fecskék!

2023.03.22
15:56
Forrás
ng.24.hu
Megérkeztek az első fecskék Magyarországra - írja a National Geographic. A Veszprém vármegyében megfigyelt első egyedek nagy valószínűség szerint Magyarországról északra költő példányok lehetnek.

Őket követik hamarosan a régiónk területén költő füsti fecskék. A fecske a magyar nép mindig is kedvelt madara volt az évszázadok során, mert ott élt a lakóhelyek környékén. Az eredeti fészkelőhelye azonban a barlangok és sziklapárkányok voltak, amelyet idővel felcserélt az emberi építményekre.

A magyar állomány jelentős része Dél-Afrikába vonul a Földközi-tenger keleti részén. Ornitológusok megfigyelései szerint egyetlen példány egymillió rovart pusztít el évente. Szinte egész Európában csökken a fészkelő párok száma, a mezőgazdaság átalakulásával napjainkban is drasztikus állománycsökkenésnek lehetünk tanúi.

fecske
első fecske
Magyarország

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.