Ugrás a tartalomra

Az összes kaptárát ellopták egy szabadkai méhésznek

2023.03.28
15:09
2023.03.28
16:54
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai férfi megélhetése így veszélybe került. A kár eléri a 15 ezer eurót. A rendőrség nyomoz az ügyben, fejlemény azonban egyelőre nincs.

A tolvajok 65 méhcsaládot loptak el pótkocsistól egy ludas melletti, elhagyatott tanyáról. Csincsák Norbert ötödik generációs méhész, csalódottan mutatta stábunknak, hogy hol állt a pótkocsi. A lopás a március 14-ére virradó éjjelen történt, azóta semmilyen használható információja nincs a méhésznek.

Csincsák Norbert, méhész, Szabadka: „Aznap megtettük a feljelentést a szabadkai rendőrkapitányságon. Egyelőre sajnos konkrét információt még nem tudtak róla közölni. Keresik a tettest. A kár nagyjából 15 ezer euró értékű, a méhek, a pótkocsi, illetve a rajta tartózkodó összes felszerelés.”

A pórul járt méhésznek egyetlen méhcsaládja sem maradt, újakat vásárolni pedig nagyon sokba kerül, hiszen a tisztes megélhetéshez mintegy ötven méhcsalád szükséges - mondta Csincsák Norbert. „Most egy méhcsalád kettő fiókkal, aljzattal és menekülőtérrel 150 euróba kerül, így szezon előtt. Akik ezt ellopják, azok valószínűleg vagy méhészeknek adják el vagy ők maguk méhészek.”

Akik bármilyen információval rendelkeznek az ellopott kaptárakkal kapcsolatban, vagy méhcsalád felajánlásával segítenének, azok Csincsák Norbertet megtalálják a szabadkai Tejpiacon a 310-es asztalnál.

kaptárlopás
méhész

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.