Ugrás a tartalomra

Online szakirodalmi adatbázishoz kapnak hozzáférést a szabadkai MTTK hallgatói

2023.03.28
17:30
2023.03.28
21:43
Forrás
Pannon RTV
Az elektronikusan elérhető adatbázisok tartalmáról és használatáról, valamint a folyóiratokban való publikálási lehetőségekről hallgathattak előadást a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar diákjai.

Az Elektronikus Információszolgáltatás, az úgynevezett EISZ által a hallgatók 27 magyar online szakirodalmi adatbázishoz kaphatnak hozzáférést.

Nagy-Bozsokyné Keresztes Júlia, főkönyvtáros, MTA Könyvtár és Információs Központ, Budapest: „27 magyar kiadónak az E-könyvcsomagjait tartalmazza ez a kínálat, amit mi a határon túli intézmények számára tudunk biztosítani, ezek között vannak szótárak, van egy folyóiratcsomag és a többség pedig online elérhető könyvek a szépirodalom, a bölcsészettudomány, a társadalomtudomány, a műszaki tudomány területén és ezek között számos egyetemi oktatásban is használatos tankönyv, jegyzet is található.”

Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.