Ugrás a tartalomra

Szijjártó Péter: Ellentétes az európai érdekekkel a világ blokkosodása

2023.03.29
13:24
2023.03.29
15:53
Forrás
MTI
Párbeszédre van szükség, nem blokkosodásra - emelte ki a magyar külgazdasági és külügyminiszter Genfben, egy fórumon.

Az ukrajnai háború egyik legfőbb negatív következménye, hogy a világ újra a blokkosodás útjára lépett, ami élesen ellentétes az európai és a magyar érdekekkel, ehelyett párbeszédre van szükség - hangsúlyozta a magyar külgazdasági és külügyminiszter Genfben. Szijjártó Péter az ENSZ Európai Gazdasági Bizottságának fenntartható fejlődéssel foglalkozó fórumán ezt a tényt nevezte a háború egyik legfőbb negatív következményének. A tárcavezető felszólalt a kelet-nyugati gazdasági kötelékek elvágására irányuló erőfeszítések ellen, és úgy fogalmazott, hogy Európa és Kína együttműködésének felszámolása kiütné a kontinens gazdaságát. Szijjártó ezután arról számolt be, hogy a kontinens a közelmúlt legsúlyosabb kihívásaival néz szembe mind a biztonság, mind a gazdaság terén.

Szijjártó Péter
ENSZ
Genf
fórum

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.