Ugrás a tartalomra

Törökországban tárgyalt Novák Katalin

2023.03.29
20:57
2023.03.29
21:03
Forrás
MTI
Magyarország köztársasági elnökét Recep Tayyip Erdogan török elnök fogadta Ankarában.

Megbeszélésük témája volt a februári törökországi földrengés, az azt követő mentés és helyreállítás, az orosz-ukrán háború, az illegális migráció, az Európai Unió és a NATO bővítése, az energetikai együttműködés és a demográfiai kihívások is. Novák Katalin a közös sajtótájékoztatón azt mondta, a magyarok a földrengés okozta bajban és a következő időszakban is segítséget nyújtanak a török embereknek.

Recep Tayyip Erdogan megköszönte Magyarország segítségét, és arról is beszélt, hogy Törökország és Azerbajdzsán kész minden támogatást megadni Magyarországnak a gázellátás terén.

A sajtótájékoztatón a magyar köztársasági elnök bejelentette, hogy a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 100. évfordulója alkalmából meghívta Erdogan elnököt, hogy decemberben közösen nyissák meg Törökország és Magyarország közös kulturális évét.

Novák Katalin
Recep Tayyip Erdogan
magyar-török
földrengés

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.