Ugrás a tartalomra

Légúti fertőzés miatt került kórházba Ferenc pápa

2023.03.30
07:55
Forrás
MTI
Kimutatták a fertőzést, és nem koronavírusról van szó.

Légúti fertőzés miatt ápolják kórházban Ferenc pápát - közölte szerda este a Matteo Bruni, a Vatikán szóvivője. A katolikus egyházfőt néhány napig kórházban kell kezelni. A 86 éves pápát szerda délután szállították a római Gemelli egyetemi kórházba. Az elmúlt napokban légzési problémákkal küszködött, aztán a vizsgálatok kimutatták a fertőzést. Egyértelművé tették azt is, hogy nem koronavírusról van szó.

A Gemelli kórház volt az, ahol Ferenc pápa 2021 júliusában vastagbélműtéten esett át. Emellett egy ideje térdfájdalmakkal küzd, ezért sétapálcára támaszkodik vagy kerekesszékben ül. A Szentszék közlése szerint Ferenc pápa mélyen meghatódott a jókívánságoktól, valamint háláját fejezte ki az imádságokért. Decemberben egyébként elmondta, hogy előkészítette lemondólevelét arra az esetre, ha egészségügyi okok miatt többé nem lenne képes ellátni feladatait.

Ferenc pápa
kórház

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.