Ugrás a tartalomra

Magyarország új belgrádi nagykövetét fogadta Milan Radin

2023.03.30
12:37
2023.03.30
12:48
Forrás
Pannon RTV
Magyar Józsefet, Magyarország új belgrádi nagykövetét fogadta Milan Radin, a Szerbiai Képviselőház magyar baráti tagozatának az elnöke a belgrádi parlamentben.

A Szerb Haladó Párt politikusa gratulált Magyar Józsefnek a kinevezéséhez, és közölte: bizonyos abban, hogy a két állam együttműködése, amely történelmi maximumon van, a továbbiakban még tovább bővül.

A találkozón elhangzott, hogy a parlamenti diplomácia rendkívül fontos, különösen két olyan közeli ország számára, mint Szerbia és Magyarország. A nagykövet kijelentette, hogy a két ország kormánya és elnöke közötti stratégiai együttműködést parlamenti kapcsolatokkal kell erősíteni. Milan Radin egyetértett abban, hogy kiemelten fontos a parlamenti képviselők vélemény- és tapasztalatcseréje, és hogy a két ország parlamentje nemcsak a baráti tagozatokon, hanem az illetékes bizottságokon, és a nemzetközi parlamenti szervezeteken és kezdeményezéseken keresztül is együtt kell, hogy működjön. Kiemelte, hogy a Szerbiai Képviselőházban a magyar az egyik legnépesebb baráti tagozat, ami azt jelzi, hogy az állampolgárokat képviselő politikusok készen állnak a szoros együttműködésre Magyarországgal.

A találkozón szóba került a további találkozók lehetősége, a még nagyobb kereskedelmi áruforgalom esélye, a vasúti közlekedés korszerűsítése, az energiabiztonság, valamint a két ország jobb infrastrukturális összeköttetése is.

Magyarország
nagykövet
Magyar József

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.