Ugrás a tartalomra

Ez az igazi afrikai élmény - az orrszarvú megkergette a turistákat

2023.03.30
13:12
2023.03.30
13:19
Forrás
hirado.hu
Váratlan fordulatot vett a szafaritúra, amikor egy dühös orrszarvú rátámadt egy turistákkal teli autóra. Az eset a dél-afrikai Nagy Kruger Nemzeti Parkban történt.

Hirtelen, a semmiből rontott az orrszarvú a turistákra és agresszívan üldözni kezdte őket. Az állat több mint egy kilométeren keresztül követte a dzsipet, miközben a sofőr próbált a lehető leggyorsabban haladni a sáros utakon – írja a hirado.hu az NDTV cikkére hivatkozva. „Ez a viselkedés határozottan nem normális, az idegenvezetőnk azt mondta, pályafutása alatt, mindössze öt alkalommal támadta meg őket vadállat. Abszolút őrült nap volt  a természetben, de egyben emlékeztető arra, hogy mi csak vendégek vagyunk ezeknek az állatoknak az otthonában és területén” – írta egy, a támadás idején az autón tartózkodó nő közösségi média oldalán.

A sofőr és az idegenvezető tapasztalatának és lélekjelenlétének köszönhetően senki nem sérült meg.

orrszarvú
turizmus

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.